Počitnice

Pozdravljeni!

Uspešno smo zaključili s 6. tednom šole na daljavo. Hvala vsem, ki redno pošiljate šolske naloge in spremljate pouk na daljavo. Kot kaže bomo na daljavo nadaljevali tudi po šolskih počitnicah. Takrat bomo začeli s prilagojenim ocenjevanjem. Pri večini predmetov bodo učenci letos pridobili samo še eno oceno (izjema je slovenščina, kjer bosta oceni dve, ker bomo ločeno ocenili govorni nastop in ostalo znanje). Pri glasbi in športu smo obsežnejše ocenjevanje imeli tik pred zaprtjem šole, zato teh dveh predmetov na daljavo ne bomo ocenjevali.

Ocenjevanja bodo potekala pretežno ustno preko video konference, po potrebi pa delno tudi pisno. Natančnejša navodila za vsak posamezen predmet bodo učenci dobili po počitnicah v sklopu dnevnih navodil (vsaj nekaj dni vnaprej, tako da bo dovolj časa za pripravo).

Vsi učenci, ki so sproti opravljali dnevne naloge, naj danes po oddaji še 6. tedenskega pregleda zadovoljno pospravijo šolske pripomočke in se podajo na zaslužene počitnice. Tisti, ki pri šolskem delu niso bili tako vestni, naj poskusijo čez vikend dokončati šolske naloge, nato pa prav tako zaključiti s šolskim delom. Časa za utrjevanje znanja bo dovolj po počitnicah, zato naj si otroci vzamejo čas za igro in sprostitev ter si tako naberejo moči za zadnji del šolskega leta.

Šolska navada, ki pa naj jo ne pozabijo tudi med počitnicami, je branje. Vsaj 15 minut branja vsak dan naj jih spremlja tudi med počitnicami. To je lahko branje najljubše knjige, naključnega članka iz revije, zabavnih novic ali pa česarkoli drugega. Lahko berejo sami, preberejo kakšno pravljico mlajšim bratom in sestram ali pa preberejo pomembno novico staršem. Za šolsko 15-minutno branje naj berejo knjige v slovenščini (pomembno je širjenje besednega zaklada), dodatno pa seveda lahko berejo tudi knjige v drugih jezikih.

Še enkrat hvala vsem staršem, ki ste zelo pomembna vez v poteku šole na daljavo. Hvala za ves trud in čas, ki si ga vzamete. Vašim otrokom s tem omogočate nemoteno izobraževanje tudi v teh izjemnih okoliščinah. Dobrodošle so vse vaše povratne informacije, mnenja, vprašanja, dileme, pobude in ocene, ki mi jih pošiljate oziroma mi jih boste še poslali.

Vsem želim lepe in mirne počitnice ter pošiljam sončne pozdrave.

Urška Pust

 

Ta vnos je bil objavljen v Nekategorizirano. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja