Pouk od doma – pregled dela

Pozdravljeni!

Najprej bi se zahvalila za redno pošiljanje nalog in za poslane utrinke dela od doma. V spletni učilnici v galeriji si jih lahko ogledajo tudi učenci. Iskreno hvala vsem staršem za redno spremljanje šolskega dela in pomoč pri izvajanju pouka na daljavo, kar brez vas ne bi bila možno.

Do zasluženih počitnic nas ločita še dva tedna pouka. V tem tednu imamo 4 delovne dni običajnega pouka, v naslednjem tednu pa 2 dni pouka in 3 dni dejavnosti. Dnevna navodila bodo kot do sedaj objavljena v spletni učilnici in na tej strani.

Za šport so za oba tedna že objavljena enotna navodila. Namen in cilj športnih dejavnosti je predvsem ohranjanje moči in kondicije ter redno gibanje tudi v tem času, ko smo gibalno veliko manj aktivni.

Glede ocenjevanja velja, da v mesecu aprilu ocenjevanja v osnovnih šolah ni. Poteka pa preverjanje znanja. V prejšnjem tednu smo imeli preverjanje znanja pri matematiki, v tem tednu pa sledi preverjanje znanja pri slovenščini.

Ob preverjanju znanja pri slovenščini bi opomnila na redno branje, saj je usvojitev tehnike branja in pisanja kratkih besedil zapisanih z malimi tiskanimi črkami, najpomembnejši cilj pri slovenščini v 2. razredu. V mesecu aprilu imamo za branje bralno rožo, da učenci spremljajo vsakodnevno branje. Če je zaloge domačih knjig že zmanjkalo, so v spletni učilnici in na tej strani objavljeni viri, kjer najdete različne elektronske pravljice in zgodbe.

Dobra motivacija za branje je tudi bralna značka, ki je nekaj učencev še nima opravljene. Zaradi trenutnih razmer je možnost opravljanja podaljšana do konca šolskega leta, vendar svetujem, da jo učenci poskusijo opraviti čim prej. Navodila glede opravljanja bralne značke na daljavo so objavljena v prispevku malo nižje na tej strani.

Želim vam lep preostanek podaljšanega vikenda in uspešen začetek novega tedna.

Urška Pust

Ta vnos je bil objavljen v Nekategorizirano. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja